Kruche babeczki z delikatnym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO KRUCHE
Wszystkie składniki zagnieść, aż powstanie ciasto. Przygotować blachę na muffinki i każdy otwór wysmarować roztopionym masłem, aby babeczki nie przykleiły się do spodu.
Z ciasta uformować małe kuleczki (średnica 2cm), wykładać do każdego otworu, formując babeczki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 minut. Ostudzić.
2.MUS Z PORZECZKI
Porzeczki i cukier przełożyć do rondelka, postawić na palnik i podgrzewać aż owoce zgęstnieją. Ostudzić.
KREM Z MASCARPONE
Serek i cukier puder umieścić w misce robota, miksować. Następnie stopniowo dodawać wcześniej roztopioną czekoladę. Wymieszać.
PRZYGOTOWANIE
Na babeczki wyłożyć 1/2 łyżeczki musu. Następnie ozdobną tylką wykładać krem z mascarpone. Babeczki ozdobić świeżymi owocami.
Komentarze