Kruche babeczki z buraczanym kremem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Są śliczne malutkie różowe , mega kruche. Krem to ubita śmietana z sokiem z buraków.Więc mamy zdrowy deser:)Babeczki można zrobić w większej ilości schować do pudełeczka i napełniać kremem kiedy tylko mamy ochotę .

  • 15 min

Składniki:

  • ciasto

    250 g masła

    3 szklanki mąki

    3 zółtka

    1 jajko

    odrobina soli

    1 szklanka cukru

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    krem

    0,5 litra śmietany 30 %

    2 łyżeczki żelatyny

    sok z 1 buraka

    cukier puder do smaku

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche babeczki z buraczanym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnice wsypujemy mąkę , dodajemy cukier , odrobinę soli i proszek do pieczenia. Mieszamy .

    Dodajemy pokrojone zimne masło. Siekamy nożem. Dodajemy żółtka i jajko. Wyrabiamy ciasto - szybciutko. Ugniatamy w kule. Rozwałkowujemy. Foremkami do babeczek wycinamy kółka i wyklejamy nim babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 7 min.

    Zimne wyciągamy z foremek.

  • 2. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder i wyciśnięty sok z surowego buraka - miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody dodajemy troszkę śmietany mieszamy i wlewamy do kremu. Jeszcze chwilę ubijamy. Wkładamy krem do worka z ozdobna końcówką. Wyciskamy krem na każdą babeczkę. Ozdabiamy kawałkiem czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować