Kruche babeczki z budyniem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kruche malutkie śliczne i bardzo smaczne babeczki. W środku niespodzianka budyń waniliowy. Prezentują się i smakują wybornie.

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g mąki

    3 zółtka

    65 g cukru pudru

    140 g masła

    budyń waniliowy

    0,5 l mleka


Kruche babeczki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wsypujemy mąkę , dodajemy pokrojone zimne miasto. Rozcieramy paluszkami tworząc grudki. Dodajemy cukier puder i żółtka. Wyrabiamy szybko ciasto. Wkładamy je do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy. Wycinamy foremkami do babeczek kółka 2 razy tyle co foremek. Jednym okręgiem wylepiamy wysmarowane babeczki, drugie kółko zostawiamy do przykrycia.

    Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.

    Do wyklejonych ciastem foremek nakładamy po łyżce budyniu. Nakrywamy kołkiem z ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni , pieczemy ok 25 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy