Kruche babeczki z bitą śmietaną i malinami

4.44 (167 ocen)

Kruche babeczki idealne do popołudniowej kawy.

Składniki:

  • Składniki na 15-20 sztuk:
    170g mąki pszennej
    125g masła roślinnego
    2 żółtka
    2 łyżki cukru pudru

    250ml śmietany kremówki
    1 śmietan fix
    1-2 łyżki cukru pudru

    dżem malinowy
    maliny


Wystaw ocenę:

4.44 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche babeczki z bitą śmietaną i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Foremki na babeczki wysmarować masłem. Ciasto wyjąć, rozwałkować i wylepić babeczki. Każą nakłuć widelcem. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Zostawić aż ostygną.
    Kremówkę ubić z pudrem i śmietan fixem. Na dno babeczki wyłożyć po łyżeczce dżemu. Następnie bitą śmietanę i maliny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować