Krucha tarta z kremem i truskawkami

4.5 (156 ocen)

Pyszna krucha tarta kremem z serka mascarpone i białej czekolady z truskawkami i galaretką.

Składniki:

  • Ciasto kruche:

    220 gram mąki pszennej

    70 gram cukru pudru

    3 żółtka

    100 gram masła

    Krem:

    250 gram serka mascarpone

    100 gram białej czekolady

    Dodatkowo:

    1 kilogram truskawek

    1 galaretka truskawkowa

    tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Krucha tarta z kremem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche , zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki .Formę do tarty (24 cm.)smarujemy tłuszczem , wylepiamy rozwałkowanym ciastem ,nakłuwamy widelcem .Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut.
  • 2. Serek mascarpone przekładamy do miski , miksujemy . Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do serka miksujemy . Krem wykładamy na upieczonej tarcie .Truskawki kroimy w plasterki , układamy jeden koło drugiego tak żeby nachodziły na siebie.
  • 3. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml. gorącej wody , odstawiamy do ostudzenia . Tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki . Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Galaretka Serek Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować