REKLAMA
Pyszna krucha tarta, bardzo słodka, ale taka właśnie miała być. Wszystkim bardzo smakowała. Prosta i szybka w wykonaniu. Wystarczy tylko upiec kruchy spód, wystudzić i nałożyć dodatki. Idealna na poczęstunek z filiżanką aromatycznej kawy.
(średnia 4.63 z 8 głosów)
Porady
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Zamiast ,,Śnieżki'' można użyć śmietanki kremówki 30 %, myślę, że tak z 250 ml. Tartę można pokroić na około 8 sporych porcji lub 10 mniejszych. Im dłużej postoi to tym bardziej spód zmięknie.
Krucha tarta z jabłkami i delikatną bitą śmietaną to świetna propozycja sezonowego deseru, który idealnie sprawdzi się na każdym spotkaniu przy kawie w gronie najbliższych.
pychotka
Coś dla miłośników słodkości. Kruche babeczki wypełnione samymi słodkościami, czyli kajmakiem, odrobiną czekolady i bitą śmietaną.
Komentarze