MASA BUDYNIOWA:
1 budyń waniliowy lub śmietankowy 40g
350ml-400ml mleka
1/3 kostki margaryny
sok z 1 cytryny
skórka z 1 cytryny
ok.8 łyżeczek cukru
(masę można zrobić z podwójnej porcji)
2.Margarynę roztapiamy na ogniu, dodajemy sok, skórkę, cukier i mieszamy do rozpuszczenia.
Budyń przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu, ale z użyciem 400ml mleka! Gotowy dodajemy do roztopionej margaryny, mieszamy, i odstawiamy do ostygnięcia.
Śnieżkę z mlekiem miksujemy na bardzo gęstą masę.
Na gotową tartę nakładamy masę budyniowo-cytrynową, przkrywamy bitą śmietaną, układamy "zwinięte" plastry cytryny i posypujemy czekoladą. Odstawiamy do lodówki.
W niedługim czasie można się zajadać - Smacznego :)
Komentarze