Krucha tarta truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę podzielić na pół. Jedną połowę dać do miski. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodać śmietanę i jajko. Wszystko zagnieść na ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na formę. Piec 25-30 minut w piekarniku nastawionym na 200 stopni C. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia.
2.Budyń ugotować na gęsto w 350 ml mleka według przepisu i odstawić do ostygnięcia. Schłodzony budyń utrzeć z pozostałą połową margaryny na masę.
Galaretkę ugotować w połowie zalecanej ilości wody. Wstawić galaretkę do lodówki, aby trochę stężała.
3.Na ostudzoną tartę wyłożyć krem i truskawki, które trzeba przekroić na pół. Tężejącą galaretkę wylać na truskawki. Wstawić do lodówki aby galaretka całkowicie stężała.
Potem należy życzyć smacznego.
Komentarze