krucha szarlotka z migdałami

5 (170 ocen)

  • 1 godz. 10 min

puszysta szarlotka na kruchym spodzie

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 kg jabłek
    3 szklanki mąki krupczatki
    250 g masła
    4 jaja
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier wanilinowy
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki cukru
    migdały w płatkach
    skórka pomarańczowa
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Krucha szarlotka z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto
    mąkę zagnieść z masłem,4 żółtkami, cukrem, śmietaną i proszkiem do pieczenia, gdy będzie odpowiednio wyrobione, włożyć do lodówki
    jabłka
    . Jabłka zetrzeć na tarce,dodać cukier ,cukier wanilinowy ,mąkę ziemniaczaną, z białek ubić pianę ,wymieszać z jabłkami. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na pół. Połowę wyłożyć na blachę, wylać masę z jabłek , na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto na tarce. Posypać migdałami i skórką. Piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować