Krucha krówka z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO KRUCHE
Z mąki, margaryny, śmietany proszku do pieczenia i żółtek zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na trzy części.
2.BEZA
Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrami wanilinowym.
Podzielone kruche placki piec w formie 35x24 wysmarowanej tłuszczem i wyścielonej papierem. Każdy posmarować pianą z białek i piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni C.
3.MASA
Masło utrzeć na puch, połączyć z krówką, wstawić do lodówki do oziębienia.
4.Gdy placki ostygną smarować każdą część masą krówkową, górę również. Na wierzch posypać uprażone na sucho migdały.
Placek kruchy-masa krówkowa-placek kruchy-masa krówkowa-placek kruchy-masa krówkowa-migdały.
Wstawić do lodówki.
Porady
przed podaniem ciasto wyciągnąć z lodówki aby trochę zmiękło.
Komentarze