Krucha krówka z bezą

4.49 (183 ocen)

  • 2 godz.

Mój mąż nie przepada za słodyczami ale to ciasto zajada kawałek po kawałku. Jego koledzy z pracy ocenili je jako poezja.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    25 dag margaryny
    2-3 łyżki śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jajka
    3/4 szklanki cukru
    2 opakowania cukru wanilinowego
    1 puszka krówki
    30 dag masła
    1 opakowanie migdałów w płatkach
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Krówki

Krucha krówka z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO KRUCHE
    Z mąki, margaryny, śmietany proszku do pieczenia i żółtek zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na trzy części.
  • 2. BEZA
    Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrami wanilinowym.
    Podzielone kruche placki piec w formie 35x24 wysmarowanej tłuszczem i wyścielonej papierem. Każdy posmarować pianą z białek i piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni C.
  • 3. MASA
    Masło utrzeć na puch, połączyć z krówką, wstawić do lodówki do oziębienia.
  • 4. Gdy placki ostygną smarować każdą część masą krówkową, górę również. Na wierzch posypać uprażone na sucho migdały.

    Placek kruchy-masa krówkowa-placek kruchy-masa krówkowa-placek kruchy-masa krówkowa-migdały.
    Wstawić do lodówki.

Porady

przed podaniem ciasto wyciągnąć z lodówki aby trochę zmiękło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować