Krówki domowej roboty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo dobre, kruchutkie, rozpływające się w ustach, no i rzecz jasna bardzo słodkie. Ale taki już ich urok;) Moim zdaniem, o wiele lepsze od tych sklepowych:)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szkl. mleka
    2 szkl. cukru
    pół kostki masła
    1 cukier waniliowy

Krówki domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krówki domowej roboty2 1. Do niewielkiego garnuszka wrzucamy margarynę lub masło, wlewamy mleko, wsypujemy cukry i mieszamy, aż do momentu kiedy masa będzie miała brązowy kolor (twa to ok. godziny).
  • 2. Należy uważać, aby nie przypalić masy. Gdy krówka zrobi się brązowa, sprawdzamy czy jest odpowiednio gęsta, w tym celu wylewamy odrobinę masy na talerzyk skropiony wodą. Jeśli zastygnie, masa gotowa.
  • 3. Z masy lepić dowolne kształty lub wylać na blaszkę i pokroić w sztabki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy