Krówki Domowe

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

Coś dla osób lubiących cukierki -krówki.

  • 60 min

Składniki:


  • 500 ml mleka
    50dag cukru
    3 średnie łyżki masła
    2 łyżeczki olejku migdałowego lub waniliowego


Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krówki domowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy mleko dosypujemy 50 dag cukru oraz dodajemy 3 łyżki masła . Wszystko dobrze mieszamy ze sobą .
  • 2. Po zagotowaniu dolewamy 2 łyżki olejku migdałowego. Dalej wszystko dokładnie mieszamy na wolnym ogniu.
  • 3. Gdy będzie już tężeć wylać masę do foremek lub innych naczyń przygotowanych wcześniej i opłukanych wodą . Po wylaniu masy odczekać kilka godzin aż dobrze wystygnie a następnie pokroić na małe prostokąciki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować