krówki...

  • wyświetlono: 1464 |
  • dodany do książki kucharskiej: 22 |
  • polecenia: 1

Cukierki są kruche, mocno śmietankowe i bardzo bardzo słodkie ale przecież takie właśnie są krówki...

izaa_a

Składniki

1 szklanka cukru
0,5 szklanki śmietany 30%
duża łyżka masła
wanilia- ja nie miałam

Sposób przygotowania przepisu:

krówki...

  • 1. Wszystkie składniki gotujemy na sporym ogniu w rondlu, tak długo, aż masa będzie miała beżowy kolor i zacznie nawet lekko przywierać do dna tj ok. 15-20 minut.
  • 2. Wtedy zdejmujemy z ognia i ucieramy ok. 10 minut łyżką, aby krówki były potem kruche i dały się pokroić.
  • 3. Następnie wykładamy na mały półmisek wyłożony folią aluminiową ( ja wyłożyłam masę na styropianową tackę). Gdy wystygnie kroimy i możemy jeść....:):)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciewaniliakrówkicukierkikonkurs_dzieci

Komentarze

Podobne przepisy

3 BIT

Dodane przez: Tygrysek1984

Krówka

Przepyszne ciasto które jest bardzo...

Herbatnikowa krówka

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Herbatnikowa krówka

Herbatnikowa krówka to pyszny...

krówki

Dodane przez: PolskaGotuje

Krówki.

Wspaniałe, słodkie , a co najważniejsze...

Czarna krówka

Dodane przez: megii013

Czarna krówka

Ciasto na kakaowym biszkopcie,...

Krówka

Dodane przez: kasiasoter

Krówka

Jest pyszny i zawsze się udaje,...

PYSZNA KRÓWKA

Dodane przez: sylwia_02

KRÓWKA

Dostałam ten przepis od mojej mamy,...