krówki...

  • wyświetlono: 1410 |
  • dodany do książki kucharskiej: 22 |
  • polecenia: 1

Cukierki są kruche, mocno śmietankowe i bardzo bardzo słodkie ale przecież takie właśnie są krówki...

izaa_a

Składniki

1 szklanka cukru
0,5 szklanki śmietany 30%
duża łyżka masła
wanilia- ja nie miałam

Sposób przygotowania przepisu:

krówki...

  • 1. Wszystkie składniki gotujemy na sporym ogniu w rondlu, tak długo, aż masa będzie miała beżowy kolor i zacznie nawet lekko przywierać do dna tj ok. 15-20 minut.
  • 2. Wtedy zdejmujemy z ognia i ucieramy ok. 10 minut łyżką, aby krówki były potem kruche i dały się pokroić.
  • 3. Następnie wykładamy na mały półmisek wyłożony folią aluminiową ( ja wyłożyłam masę na styropianową tackę). Gdy wystygnie kroimy i możemy jeść....:):)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciewaniliakrówkicukierkikonkurs_dzieci
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kokosowo-waniliowy deser z budyniu.

Dodane przez: Di gotuje

Kokosowo-waniliowy deser z budyniu

Lubicie budyń? Ja wprost uwielbiam,...

Waniliowy deser lodowy z wafelkami

Dodane przez: 2milutka

Waniliowy deser lodowy z wafelkami

Obłędnie kremowe, śmietankowo-waniliowe...

Sorbet ananasowo z truskawkami

Dodane przez: beciiaaa

Sorbet ananasowy z truskawkami

Pyszny i orzeźwiający deser na...

Cukierki michałki

Dodane przez: Agnieszka74

Cukierki michałki

Znane i lubiane cukierki w zdrowszej...

krówki

Dodane przez: KuchniaPoli

Domowe krówki kruche

Krówki to pyszne smakołyki, jakie...

Ryż zapiekany

Dodane przez: elapolo

Zapiekany ryż z jabłkami

To danie to moje smaki dzieciństwa.