krówki...

  • wyświetlono: 1394 |
  • dodany do książki kucharskiej: 22 |
  • polecenia: 1

Cukierki są kruche, mocno śmietankowe i bardzo bardzo słodkie ale przecież takie właśnie są krówki...

izaa_a

Składniki

1 szklanka cukru
0,5 szklanki śmietany 30%
duża łyżka masła
wanilia- ja nie miałam

Sposób przygotowania przepisu:

krówki...

  • 1. Wszystkie składniki gotujemy na sporym ogniu w rondlu, tak długo, aż masa będzie miała beżowy kolor i zacznie nawet lekko przywierać do dna tj ok. 15-20 minut.
  • 2. Wtedy zdejmujemy z ognia i ucieramy ok. 10 minut łyżką, aby krówki były potem kruche i dały się pokroić.
  • 3. Następnie wykładamy na mały półmisek wyłożony folią aluminiową ( ja wyłożyłam masę na styropianową tackę). Gdy wystygnie kroimy i możemy jeść....:):)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciewaniliakrówkicukierkikonkurs_dzieci

Komentarze

Podobne przepisy

image-24vt6ev

Dodane przez: Kasja1986

Jabłka zapiekane pod bezą

Pyszny, delikatny jak chmurka deser...

Orzechowe trufelki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Orzechowe trufelki

Polecam te mocno orzechowe słodkości.

Tiramisu z czekoladą

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Tiramisu z czekoladą

Zapraszam na nieco odmienioną wersję...

image-1ywcn20

Dodane przez: Mniam1

Serowe bułeczki z czekoladą

Smaczne bułeczki z dodatkiem sera...

image-27r3k29

Dodane przez: Habibi Chi

Tort z czereśniami i brzoskwiniami

Prosty w wykonaniu, smaczny tort...

image-0jjpcsa

Dodane przez: Ewelina Marcin

Brzoskwiniowe usteczka

Pieczone chrupiące ciasteczka z...