Krówki.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniałe, słodkie , a co najważniejsze można je przygotować wg. własnego upodobania -kruche lub ciągutki. Idealne na walentynki .

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mleko (skondensowane niesłodzone): 300 mililitrów
    - cukier (3/4 szklanki): 0.75 szklanki
    - masło: 200 gramów
    - wanilia (ekstrakt): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Cukierki

Krówki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w garnku i doprowadzić do wrzenia.Mieszać do momentu ,aż masa zacznie się burzyć, potem stanie się beżowa ,zacznie gęstnieć i przywierać do dna garnka. Masę zdjąć z ognia i ucierać mikserem lub energicznie łyżką 1-2 min. Masę wylać do prostokątnej lub kwadratowej foremki wyłożonej folią aluminiową. Schłodzić i pokroić.
    Im dłużej gotujemy tym bardziej kruche otrzymamy krówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować