Krówka

4.49 (171 ocen)

  • 30 min

Ciasto robione na prawie każdy kiermasz szkolny, szybkie, proste, wyśmienite, w mgnieniu oka zyskało sławę wśród znajomych, nawet tych trzymających się zdala od kuchni ;)

  • 30 min

Składniki:

  • -2 paczki duże herbatników
    -2 paczki duże krakersów
    -2 budynie waniliowe
    -cukier waniliowy
    -1 litr mleka
    -masa krówkowa 1kg
    -śmietana kremówka 0,5 l
    - odrobinę czekolady
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Krówki

Krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -I warstwa- herbatniki na dnie i brzegu blachy
    -II warstwa- zrobić dwa budynie waniliowe na litrze mleka (z 2 małymi łyżeczkami cukru)- przed wylaniem na herbatniki ostudzić
    -III warstwa- krakersy
    -IV warstwa-masa krówkowa (rozpuszczona w kąpieli wodnej)
    -V warstwa- krakersy
    -VI warstwa- ubita śmietana kremówka z cukrem waniliowym
    -na góre potrzec czekolade
    -włożyć na noc do lodówki
    SMACZNEGO:)

Porady

Zamiast gotowej masy krówkowej można wykorzystać zagotowane skondensowane mleko

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować