KRÓWKA

0 (0 ocen)

  • 50 min

Dostałam ten przepis od mojej mamy, która uwielbia robić smaczne wypieki:)

  • 50 min

Składniki:

  • - 9 paczek herbatników
    - puszka krówki KAJMAK
    - krem KARPATKA oryginalny
    - 1 budyń śmietankowy
    - 3 szklanki mleka
    - 1 kostka masła
    - 1/2 litra śmietanki 30%
    - 3 łyżki cukru pudru
    - 1,5 łyżki żelatyny

Krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z budyniem i kremem KARPATKA zagotować. Jak wystygnie dodać mało i miksować.
    Śmietankę z cukrem pudrem ubijać około 4 minut.
    Następnie rozpuścić żelatynę w 0,5 szklanki wody przegotowanej i następnie dodawać rozpuszczoną żelatynę do ubitej śmietany.
    Układać warstwami od dołu: herbatniki, na to krem KRÓWKA, znów herbatniki, następnie masa budyniowa, kolejna warstwa herbatników, ubita śmietana. Udekorować tartą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

2