KRÓWKA

  • wyświetlono: 651 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

CIASTO JEST BARDZO SMACZNE

  • 45min

Składniki

3 SZKL. MAKI,10 DAG.MASŁA,4 ŁYŻKI MIODU,CUK.WANILIOWY,0,5 SZKL.CUKRU,2 JAJKA,1 ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ-CIASTO 0,5 SMIETANY KREMÓWKI 30%,2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU,2 ŁYŻKI ŻELATYNY-KREM


PUSZKA MASY KRÓWKOWEJ








Sposób przygotowania przepisu:

KRÓWKA

  • 1. SKŁADNIKI NA CIASTO POŁĄCZYĆ I WYROBIĆ CIASTO PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI UPIEC OSOBNO W FORMIE O WYMIARACH 25 NA 36 WŁOŻYĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA I PIEC OKOŁO 10 MIN.W TEMPERATURZE 170 STOPNI .OSTUDZIĆ
    ŻELATYNE ROZPUŚCIĆ W NIEPEŁNEJ SZKL.WODY ,NASTĘPNIE ŚMIETANE UBIĆ Z CUKREM PUDREM POD KONIEC DODAJĄC ŻELATYNE .NA JEDNYM PLACKU ROZSMAROWAĆ ŚMIETANE PRZYKRYĆ DRUGIM NA WIERZCHU ROSMAROWAĆ MASE KRÓWKOWĄ SCHLODZIĆ W LODÓWCE

Porady

CIASTO MOŻNA POSYPAĆ ORZECHAM,I NAJLEPSZE JEST NA DRUGI DZIEŃ

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

krowki

Dodane przez: cook and look

Domowe krówki

Krówki, ciągutki, mordoklejki......

Herbatnikowa krówka

Dodane przez: Bożena Z.

Herbatnikowa krówka

Herbatnikowa krówka to pyszny...

Czarna krówka

Dodane przez: megii013

Czarna krówka

Ciasto na kakaowym biszkopcie,...

krówka

Dodane przez: Lussy1409

Domowa krówka

przepis dostałam od koleżanki,...

Dodane przez: Lussy1409

Krówka

dla wielbicieli słodkości

Krówka

Dodane przez: 30minusdla30plus

Krówka

Bez względu na okazję to ciasto...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE