KRÓWKA

0 (0 ocen)

  • 45 min

CIASTO JEST BARDZO SMACZNE

  • 45 min

Składniki:

  • 3 SZKL. MAKI,10 DAG.MASŁA,4 ŁYŻKI MIODU,CUK.WANILIOWY,0,5 SZKL.CUKRU,2 JAJKA,1 ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ-CIASTO 0,5 SMIETANY KREMÓWKI 30%,2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU,2 ŁYŻKI ŻELATYNY-KREM


    PUSZKA MASY KRÓWKOWEJ








Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SKŁADNIKI NA CIASTO POŁĄCZYĆ I WYROBIĆ CIASTO PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI UPIEC OSOBNO W FORMIE O WYMIARACH 25 NA 36 WŁOŻYĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA I PIEC OKOŁO 10 MIN.W TEMPERATURZE 170 STOPNI .OSTUDZIĆ
    ŻELATYNE ROZPUŚCIĆ W NIEPEŁNEJ SZKL.WODY ,NASTĘPNIE ŚMIETANE UBIĆ Z CUKREM PUDREM POD KONIEC DODAJĄC ŻELATYNE .NA JEDNYM PLACKU ROZSMAROWAĆ ŚMIETANE PRZYKRYĆ DRUGIM NA WIERZCHU ROSMAROWAĆ MASE KRÓWKOWĄ SCHLODZIĆ W LODÓWCE

Porady

CIASTO MOŻNA POSYPAĆ ORZECHAM,I NAJLEPSZE JEST NA DRUGI DZIEŃ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować