Krowie oczy z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować na blachę (25/35 cm.) i posmarować powidłami. Do drugiej dodać kakao i zarobić. Uformować 32 kulki, do każdej wkładając kawałek rabarbaru. Rozłożyć kulki na cieście z powidłami w 4 rzędach po 8 kulek. Upiec w temp. 180*C przez ok. 50-60 min.
2.MASA:
Pół szklanki mleka rozmieszać z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować, połączyć z masą kajmakową (najlepiej użyć blendera lub miksera). Wlać mleko z mąką i żółtkami i ugotować budyń. Masło zmiksować na puszystą masę, dodawać po łyżce wystudzony budyń.
3.PRZEŁOŻENIE:
Ciasto z kulkami - masa - biszkopt - ciasto można polać polewą.
Komentarze