Kropka

4.5 (184 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Ubić biszkopt orzechowy z 3 jajek.
    Ubić biszkopt jasny z 3 jajek (dodałam 1 łyżkę maku suchego).
    Ubić biszkopt z 3 jajek, dodając do mąki 1 opakowanie kisielu czerwonego.

    MASA SEROWA:
    1 kg zmielonego sera
    25 dag margaryny
    8 jajek
    1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru
    30 dag cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Kropka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA SEROWA:
    Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku, ser z budyniem. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek.
  • 2. PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
    Na blachę (25/35 cm.) naprzemiennie układać łyżką wszystkie rodzaje ciasta i masę serową. Upiec w całości w temp. 180*C przez 45 - 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować