Królik wielkanocny

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwy do wykonania, i ładnie się prezentuje na świątecznym stole:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowy spód biszkoptowy: 1 sztuka
    - bita śmietana w sprayu: 1 sztuka
    - białych wiórek kokosowych: 1 szklanka
    - dżem o dowolnym smaku: 1 sztuka
    - opakowanie słodkich kolorowych kamyczków: 1 sztuka
    - pomarańczowych wiórek kokosowych: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Królik wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt przekrój wzdłuż na dwie równe połówki. Wytnij z tego pasek o szerokości 1 cm, będą to uszy królika. Jedną połówkę ciasta posmaruj dżemem i na wierzch połóż drugą, w ten sposób utworzymy ciało naszego królika. Połóż ciasto w pozycji pionowej, tak by płaska krawędź znajdowała się na tacy.
  • 2. Na jednym z końców zrób małe wcięcie. Powinno znajdować się ono w odległości około 1/3 od końca długości ciasta. Wytnij niewielki trójkąt. W ten sposób utworzymy ciało i głowę królika. Wycięty trójkąt przymocuj do końca ciała naszego królika, będzie to jego ogon.
  • 3. Całe ciało królika pokryj schłodzoną bitą śmietaną. Zaokrąglij boki. Całość posyp białymi wiórkami kokosowymi.
  • 4. Z odciętych pasków biszkoptowych zrób uszy królika. Używając kamyczków zrób oczy i nosek królika.Posyp pomarańczowymi wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować