Królik w żurawinie

4.5 (171 ocen)

Rewelacyjne połączenie. Żurawina nadaje super smak i pomimo niewielu przypraw danie zachwyca.

Składniki:

  • 4 udka z królika
    150 g suszonej żurawiny
    200 g masła (kostka)
    sól, pieprz biały mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik w żurawinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z królika myjemy, oprószamy solą i pieprzem. W rondlu roztapiamy całe masło i wrzucamy żurawinę
    oraz układamy kawałki królika. Dusimy pod przykryciem ok godziny, od czasu do czasu możemy przemieszać.
    Pod koniec zdejmujemy dekielek aby zredukować sos. Sosu który powstał z masła i żurawiny nie zabielamy ani nie zagęszczamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Królik w ziołach (z rękawa).

To może cię zainteresować