Królik w warzywnej potrawce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne mięso z królika z własnego chowu z warzywami.

  • 60 min

Składniki:


  • 4 nogi królika,
    1 papryka czerwona,
    2 marchewki,
    200 g fasolki szparagowej,
    1 cebula biała,
    1 cebula czosnkowa,
    olej,
    woda,
    pieprz czarny mielony do smaku
    rozmaryn,
    curry
    papryka czerwona mielona

Królik w warzywnej potrawce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Królik w warzywnej potrawce 1. Cebule kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Nogi z królika posypujemy curry, pieprzem, rozmarynem oraz papryką mieloną . Warzywa kroimy w paski, a fasolkę kroimy na pół. Królika wsadzamy do garnka i dusimy około 20 minut. Podlewamy wodą .
    Dodajemy warzywa i dusimy pod przykryciem kolejne 20 minut aż mięso i warzywa będzie miękki. Podajemy razem do ziemniaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy