Królik w sosie

  • wyświetlono: 746 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo dobre mięso:)

Monika1988
  • 20min

Składniki

tusza królika,
2 duże cebulę,
5 ząbków czosnku,
przyprawa uniwersalna,
majeranek,
sól i pieprz,
maggi
SOS: śmietana, mąka

Sposób przygotowania przepisu:

Królik w sosie

  • 1. Królika obrobić,poporcjować,w brytfannie polewać olej ułożyć mięso, dodać pokrojoną w kostkę cebulę,czosnek przecisnąć przez praskę,posypać przyprawy do smaku,przykryć brytfannę i dusić ponad 1godziny tak, aby było miękkie. Cały czas podlewać wodą, by się nie przypaliło. Mąkę rozprowadzić ze śmietaną, zdjąć pokrywę, jak mięso już miękkie to wyjąć na talerze, do brytfanny wlać śmietanę,zamieszać i jeszcze trochę przyprawy do smaku i włożyć mięso i przykryć, dusić jeszcze 15 minut... Podawać z ziemniakami i sałata ze śmietaną...

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

królik

Dodane przez: Bożena Z.

Królik po hiszpańsku - duszony w sosie...

Uwielbiam królika - jego mieso...

królik w sosie cebulowo-śmietanowym

Dodane przez: AMOREK

KRÓLIK W SOSIE CEBULOWO-ŚMIETANOWYM

wspaniałe,delikatne mięso,rozpływające...

królik

Dodane przez: klementynka

królik w sosie marchewkowo-śmietanowym

Królik to bardzo delikatne mięso,...

Królik w sosie śmietanowo-ziołowym

Dodane przez: Milena127

Królik w sosie śmietanowo-ziołowym

Uwielbiam mięso królicze, a tak...

Królik w sosie z warzywami

Dodane przez: mysza75

Królik w sosie z warzywami

Królik bardzo delikatne i chude...

Królik w sosie śmietanowym z pieczarkami

Dodane przez: Paulina Nosek

Królik w sosie śmietanowym z pieczarkami

Klasyka w przepysznym wydaniu....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE