Królik w sosie śmietankowym z kaszą jęczmienną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Mięso królika jest smaczne, aromatyczne i zdrowe..Ja najczęsciej podaje je z kaszą..Polecam .

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • tusza królika,
    2 duże cebulę,
    5 ząbków czosnku,
    przyprawa uniwersalna,
    majeranek,
    sól i pieprz,
    maggi
    zioła bazylii,
    swiezy szczypiorek
    SOS: 2 łyzki śmietana, 1 łyzka mąka
    Kasza jęczmienna.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik w sosie śmietankowym z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kasze ugotowac w osolonej wodzie..

    2, Królika obrobić,pokroic na kawałki , ułozyc mięso w brytfannie .Podlać olejem
    dodać pokrojoną w kostkę cebulę,czosnek przecisnąć przez praskę,posypać przyprawy i zioła do smaku,przykryć brytfannę i dusić ponad 1godziny tak, aby było miękkie. Cały czas podlewać wodą, by się nie przypaliło. 10 minut przed zakonczeniem duszenia dodac pokrojony szczypiorek.
    W kubku rozprowadzic smietane z mąką,i dodac do sosu z mięsem.Zamieszac ,całość przykryći dusić jeszcze 15 minut..

    podawac z kasza jęczmienną:)Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować