Królik w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mięso z królika pieczone w aromatycznym sosie

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • comber i skoki z królika
    1 cebula
    2 garście suszonych grzybów
    1 szklanka odgotowanych podgrzybków
    zioła Małgosi
    ostra papryka
    1/2 szklanki białego wytrawnego wina
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos grzybowy

Królik w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i wrzucić do naczynia do zapiekania razem z suszonymi grzybami. Kawałki królika obsypać ziołami i papryką, ułożyć w naczyniu, podlać winem, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. W razie potrzeby podlać bulionem. Po tym czasie dodać gotowane grzyby i piec jeszcze około pół godziny, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Królik Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować