KRÓLIK W SOSIE CEBULOWO-ŚMIETANOWYM

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 15 min

wspaniałe,delikatne mięso,rozpływające sie w ustach.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 2 nogi z królika
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 łyżki smalcu
    zioła prowansalskie
    pieprz
    wegeta
    3 łyżki śmietany
    łyżka mąki

Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik w sosie cebulowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Czosnek pokroić i nadziać nim królika. Oprószyć pieprzem i wegetą.
    Cebulkę posiekać.Na patelni rozgrzać tłuszcz i opiec królika z obu stron wraz z cebulką.Po około 10 minutach podlać wodą.
    Mięsko dusić do miękkia. Cały czas podlewać wodą, by się nie przypaliło oraz przyprawić do smaku.
    Roztrzepać śmietanę z łyżką mąki.
    Gdy mięsko będzie już miękkie dodać śmietanę. Wymieszać, pozostawić do zagotowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować