Królik w czerwonym winie i musztardzie.

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Królik na wyjątkową okazję czy niedzielny obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 uda z królika
    1 cebula
    1 duża marchew
    sól
    1 łyżka kurkumy
    1 łyżeczka imbiru
    szczypta majeranku
    1,5 szklanki półwytrawnego czerwonego wina
    3 łyżki musztardy rosyjskiej
    łyżka oleju
    3 ząbki czosnku
    natka pietruszki
    liść selera



Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Wina

Królik w czerwonym winie i musztardzie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Królik w winie i musztardzie. 1. Przed duszeniem uda z królika należy dokładnie umyć , osuszyć i nasolić. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy zgnieciony czosnek. Następnie przysmażamy udka z dwóch stron po 5-7 minut aż się porządnie zrumienią. Dodajemy pokrojoną cebulkę i marchew. Przyprawiamy, kurkumą, imbirem i majerankiem. Dolewamy wino i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Gdy wina będzie już mniej dodajemy 3 łyżki musztardy bezpośrednio na królika posiekaną natkę i posiekany liść selera. Dusimy do miękkości i aż powstanie gęsty sos.

Porady

Królik sam w sobie jest tak dobry ,że nie potrzeba już sałatek, wystarczą gotowane na parze warzywa lub warzywa z dodatkiem masła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Musztarda Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować