Królik duszony z warzywami

  • wyświetlono: 768 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Lekkie a zarazem bardzo pożywne danie,którym zachwyci się każdy

  • 15min

Składniki

Tuszka królika,2 łyżki mąki,szklanka oliwy,2 łyżki masła,cebula, pół pęczka zielonej pietruszki,kawałek selera,1 marchew,tymianek,liśc laurowy,rozmaryn,szklanka białego wina,2 pomidory,sól,pieprz.

Sposób przygotowania przepisu:

Królik duszony z warzywami

  • 1. Królika pokroić na części,dobrze osuszyć i obtoczyć w mące.Obsmażyć na rozgrzanym maśle z oliwą.Gdy będzie obrumieniony,przełożyć do garnka,przelać tłuszcz,dodać posiekaną cebulę i pietruszkę,oraz utarty seler i marchew.Posypać ziołami,zalać winem i dusić na słabym ogniu.Dodać pokrojone na cząstki pomidory i kilka ziaren pieprzu.Dusić jeszcze około 1 godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Schab zapiekany z boczkiem

Dodane przez: P_Aneta

Schab zapiekany z boczkiem

Schab zapiekany z musztardą z boczkiem...

kotlet z orzechami

Dodane przez: czarrna

Kurczak z orzechami

Smaczna odmiana od zwykłego kotleta...

Rolada Schabowa

Dodane przez: gotowanietoproste

Rolada Schabowa

Pyszna roladka na świąteczny obiad...

image-29ohcve

Dodane przez: tledzka

Kurczak w warzywach

Jest to potrawa którą wymyśliłam...

Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami.

Dodane przez: tledzka

Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami

Potrawę tę wymyślił właściwie...

Lasagne

Dodane przez: czarrna

Włoska lasagne

Coś na specjalną okazję