Króliczek z zielonym brzuszkiem - zupa krem z brokuła podana w bułeczce

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sposób na przemycenie warzyw dzieciom, bo któż nie skusi się na tak podaną zupkę z jadalną miseczką :) Można zastosować w okresie wielkanocnym.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g brokuła
    0,5 l bulionu
    100 g serka topionego śmietankowego
    sól
    pieprz
    5 bułek
    młoda mała marchewka
    pieprz ziarnisty czarny i czerwony
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa brokułowa

Króliczek z zielonym brzuszkiem - zupa krem z brokuła podana w bułeczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzielimy brokuła na różyczki. Gotujemy w bulionie do miękkości.
  • 2. Miksujemy blenderem razem z serkiem topionym. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Ścinamy górę z 4 bułeczek, wydrążamy środki. Z 5 bułeczki wycinamy uszy i łapki. Mocujemy wszystko za pomocą wykałaczek. Z pieprzu robimy noski i oczka. Podajemy z ugotowaną marchewką. Dekorujemy zupki natką pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować