Sposób na przemycenie warzyw dzieciom, bo któż nie skusi się na tak podaną zupkę z jadalną miseczką :) Można zastosować w okresie wielkanocnym.
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500 g brokuła
0,5 l bulionu
100 g serka topionego śmietankowego
sól
pieprz
5 bułek
młoda mała marchewka
pieprz ziarnisty czarny i czerwony
natka pietruszki
Króliczek z zielonym brzuszkiem - zupa krem z brokuła podana w bułeczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dzielimy brokuła na różyczki. Gotujemy w bulionie do miękkości.
2.Miksujemy blenderem razem z serkiem topionym. Doprawiamy solą i pieprzem.
3.Ścinamy górę z 4 bułeczek, wydrążamy środki. Z 5 bułeczki wycinamy uszy i łapki. Mocujemy wszystko za pomocą wykałaczek. Z pieprzu robimy noski i oczka. Podajemy z ugotowaną marchewką. Dekorujemy zupki natką pietruszki. Smacznego!
Komentarze