Królewski kalafior

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten apetycznie wyglądający półmisek to smaczne, szybkie i lekkie danie na upalne dni.

Składniki:

  • ● duży kalafior
    ● 6 jajek
    ● 4 pomidory
    ● 2 średnie ogórki
    ● majonez
    ● kilka piórek szczypiorku
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● kilka gałązek koperku
    ● sól
    ● pieprz

Królewski kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Warzywa
    myjemy. Kalafiora dzielimy na różyczki, gotujemy
    w osolonym wrzątku. Osączamy, studzimy. Ogórki obieramy
    i kroimy w plastry, a pomidory i jajka w ćwiartki.
    Zieleninę osuszamy i siekamy.
  • 2. Kalafiora wykładamy na półmisek, między różyczki
    wkładamy jajka i warzywa.
    Oprószamy pieprzem
    i solą. Dekorujemy
    kleksami majonezu
    i posypujemy zieleniną.

Porady

Kalafiora możemy zastąpić brokułem, a do dekoracji użyć żółtej papryki pokrojonej w paski.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy