Królewski jaś

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakuje wybornie, stąd ta wyszukana nazwa.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● 40 dag fasoli piękny jaś
    ● 8 pieczarek
    ● czerwona papryka
    ● cebula
    ● olej
    ● główka czosnku
    ● marchewka
    ● por
    ● 2 łyżki masła
    ● mały
    przecier pomidorowy
    ● 4 łyżki pikantnego keczupu
    ● sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, ostra mielona papryka

Królewski jaś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy 12 godzin. Odcedzamy, zdejmujemy łupinki. Gotujemy z masłem i solą do miękkości.
  • 2. Mięso kroimy w paski, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Wyjmujemy. Na tłuszczu smażymy pokrojone pieczarki (aż odparują) i warzywa. Dodajemy mięso, fasolę z wodą, przecier i keczup. Doprawiamy papryką i przyprawą uniwersalną. Gotujemy na małym ogniu. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy

4.58 (245 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Placek królewski