Królewska zupa z serkami topionymi i kurczakiem

4.4 (198 ocen)

Jesień, zima czy nawet wiosna to doskonały czas na wypróbowanie różnego rodzaju rozgrzewających zup :)Ta zupka jest smaczna i pożywna oraz szybka i bardzo prosta w przygotowaniu.

Składniki:

  • • 2 filety z kurczaka ok. 500 g,
    • 1,5 l wody,
    • kawałek marchewki ( ok. 4-5 cm),
    • kawałek jasnej części pora ( ok. 4-5 cm),
    • mały plasterek selera,
    • łyżeczka suszonych warzyw,
    • 1 ziele angielskie i 1 liść laurowy,
    • 1-2 gałązki pietruszki,
    • 300 g serka topionego kremowego ( może być też śmietankowy),
    • sól, pieprz, ostra papryka, curry, lubczyk
    oraz:
    grzanki lub groszek ptysiowy,
Wystaw ocenę:

4.4 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Królewska zupa z serkami topionymi i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i zalewamy wodą, zagotowujemy. Po zagotowaniu ściągamy szumowiny. Warzywa obieramy, kroimy i dodajemy do zupy. Gotujemy ok. 40-45 min aż filet będzie miękki.
    Gdy mięso będzie gotowe wyjmujemy, kroimy w kostkę. Wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy.
    Do zupy dodajemy umytą pietruszkę, serki topione i wszystko miksujemy na gładko. Jeszcze tylko zagotowujemy żeby nam zabulgotało i gotowe. Możemy jeszcze doprawić według uznania.
    Na talerz dajemy pokrojone w kostkę mięso, grzanki i zalewamy zupą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować