KRÓLEWSKA POLĘDWICA

4.5 (157 ocen)

  • 1 min

To danie jest wyborne. Smak suszonych pomidorów, leśnych grzybów i mozzarelli niepowtarzalny :-)

  • 1 min

Składniki:

  • 6 plastrów szynki
    3 suszone pomidory
    2 polędwiczki wieprzowe
    kulka mozarelli
    3 grzyby leśne ( ja dałam podgrzybki)
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka octu balsamicznego
    sok z 1/2 cytryny
    rozmaryn, bazylia, tymianek
    4 łyżki oliwy

Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Królewska polędwica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą polędwiczkę podziel na trzy części. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z ziołami, sokiem z cytryny i oliwą. Polędwiczki włóż do marynaty i odstaw do lodówki na min. 1/2 godziny. Po tym czasie natnij polędwiczki i powstałą kieszeń nafaszeruj kawałkiem suszonego pomidora, mozarelli i pokrojonymi, podsmazonymi na masełku leśnymi grzybami. Polędwiczki owiń szynką. Oprósz solą, pieprzem i ziołami. Piecz w rozgrzanym do 190 st. C. piekarniku przez 20 minut. Skrop je octem balsamicznym. Podaj po 5 minutach od wyjęcia z piekarnika. Pychaaa :-))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować