1.Ciasto: Łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części rozwałkowujemy i pieczemy dwa tej samej wielkości placki (22x38 cm).
2.Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy żółtka i cukier ciągle ubijając. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia wsypujemy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy. Wlewamy do formy (22x38 cm).
3.Masa: Mleko wlewamy do garnka (zostawiamy pół szklanki) wrzucamy margarynę, zagotowujemy. W pół szklanki mleka rozpuszczamy cukry i mąki wlewamy do gotującego się mleka z margaryną. Miksujemy przez chwile do uzyskania gęstej konsystencji. Gorącą masą przekładamy placki.
4.Przełożenie ciasta:
Cienki placek - połowa gorącej masy - biszkopt - druga część gorącej masy- cienki placek - całość polać polewą i posypać np. wiórkami kokosowymi.
Cukier, kakao i margarynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać (po łyżce) śmietanę. Roztrzepać.
Komentarze