1.BISZKOPT:
Ubić białka, dodać cukier, ubijać do rozpuszczenia. Dodać żółtka, wymieszać. Dodać mąki z proszkiem do pieczenia i wodę, wymieszać.PIec około 40 minut. Przekroić na dwa blaty.
2.KRUCHE CIASTO:
Z podanych składników szybko za gnieść ciasto. Zrobić 2 placki i wylepić nimi blachy do pieczenia. Każdy piec około 20 minut.
3.KREM:
Z mleka odlać ok 1/2 szklanki. Resztę zagotować z margaryną. 1/2 szklanki mleka wymieszać z mąkami i cukrem. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż powstanie rzadki budyń.
Gorącą masą przekładać placki w kolejności: Biszkopt, Kruche ciasto 1, kruche ciasto 2, biszkopt i przycisnąć. Po całkowitym wystygnięciu polać polewą czekoladową.
Porady
Ciasto na wierzchu można dowolnie ozdobić. Najlepiej, gdy postoi kilka godzin, by zmiękło.
Komentarze