KROKIETY ZIEMNIACZANO-SZPINAKOWE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

POLECAM SMACZNE KROKIECIKI ZIEMNIACZANE POŁĄCZONE ZE SZPINAKIEM PIECZARKAMI I SEREM SMAKUJĄ ZARÓWNO DO SURÓWEK , BARSZCZYKU ORAZ JAKO PRZEKĄSKA

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -0,5 KG ZIEMNIAKÓW
    -200 GR PIECZAREK
    -1 CEBULA
    -250 GR SZPINAKU ŚWIEŻEGO
    -1 JAJKO
    -3 ŁYŻKI TARTEGO ŻÓŁTEGO SERA
    -SÓL,PIEPRZ,SUSZONY CZOSNEK,MAJERANEK
    -2 ŁYŻKI MASŁA
    -MĄKA DO PANIERKI
    -BUŁKA TARTA DO PANIERKI
    -OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA

Krokiety ziemniaczano-szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KROKIETY ZIEMNIACZANO-SZPINAKOWE 1. -NA MAŚLE PODSMAŻAMY POSIEKANĄ CEBULKĘ ,POKROJONE PIECZARKI
    -GDY BĘDĄ MIĘKKIE DODAJEMY SZPINAK I WSZYSTKO DUSIMY ,PRZYPRAWIAMY,PO OSTYGNIĘCIU DODAJEMY POTARTY SER, WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY
  • KROKIETY ZIEMNIACZANO-SZPINAKOWE 2. -ZIEMNIAKI GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI ,PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ
    -GDY PRZESTYGNĄ DODAJEMY ŻÓŁTKO ORAZ MASĘ SZPINAKOWĄ
  • KROKIETY ZIEMNIACZANO-SZPINAKOWE 3. -FORMUJEMY KROKIECIKI
    -OBTACZAMY W MĄCE ,NASTĘPNIE W UBITYM BIAŁKU NA KOŃCU W BUŁCE TARTEJ
    -SMAŻYMY W GORĄCYM OLEJU

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy