POLECAM SMACZNE KROKIECIKI ZIEMNIACZANE POŁĄCZONE ZE SZPINAKIEM PIECZARKAMI I SEREM SMAKUJĄ ZARÓWNO DO SURÓWEK , BARSZCZYKU ORAZ JAKO PRZEKĄSKA
2 godz.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
-0,5 KG ZIEMNIAKÓW
-200 GR PIECZAREK
-1 CEBULA
-250 GR SZPINAKU ŚWIEŻEGO
-1 JAJKO
-3 ŁYŻKI TARTEGO ŻÓŁTEGO SERA
-SÓL,PIEPRZ,SUSZONY CZOSNEK,MAJERANEK
-2 ŁYŻKI MASŁA
-MĄKA DO PANIERKI
-BUŁKA TARTA DO PANIERKI
-OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA
Krokiety ziemniaczano-szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-NA MAŚLE PODSMAŻAMY POSIEKANĄ CEBULKĘ ,POKROJONE PIECZARKI
-GDY BĘDĄ MIĘKKIE DODAJEMY SZPINAK I WSZYSTKO DUSIMY ,PRZYPRAWIAMY,PO OSTYGNIĘCIU DODAJEMY POTARTY SER, WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY
2.-ZIEMNIAKI GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI ,PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ
-GDY PRZESTYGNĄ DODAJEMY ŻÓŁTKO ORAZ MASĘ SZPINAKOWĄ
3.-FORMUJEMY KROKIECIKI
-OBTACZAMY W MĄCE ,NASTĘPNIE W UBITYM BIAŁKU NA KOŃCU W BUŁCE TARTEJ
-SMAŻYMY W GORĄCYM OLEJU
Komentarze