Krokiety ze szpinakiem, ricottą i jajkiem

4.5 (146 ocen)

Krokiety są przepyszne.

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 szklanki mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    2 szkl. mąki (można dać więcej jeśli ciasto będzie za rzadkie)
    2 jajka
    ½ łyżeczki soli
    2 łyżki oleju
    Farsz:
    30 dag mrożonego szpinaku
    1 opakowanie serka ricotta (250gram)
    3 ugotowane jajka
    Sól, pieprz
    Jajko, bułka tarta do panierowania, tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety ze szpinakiem, ricottą i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: Podane składniki zmiksować ( jeśli ciasto będzie za rzadkie można dodać więcej mąki) i usmażyć cienkie naleśniki.
    Farsz: Na patelni roztapiamy 3 łyżki masła i wrzucamy szpinak(może być zmrożony), gdy szpinak się rozmrozi i odparuje wkładamy ser oraz pokrojone w kostkę ugotowane jajka. Podsmażamy na małym ogniu jeszcze 5 min, przyprawiamy solą i pieprzem. Na naleśniki nakładamy łyżką farsz i zwijamy. Krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować