Krokiety ze szpinakiem i kiełbasą

0 (0 ocen)

Krokiety robię często, za każdym razem na inny sposób.

Składniki:

  • naleśniki:
    2 szklanki mąki
    jajko
    łyżka stopionego masła
    2 szklanki mleka
    czosnek granulowany, sól
    farsz:
    450 g szpinaku mrożonego
    laska kiełbasy
    2 duże cebule
    przyprawa uniwersalna
    panierka:
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia

Krokiety ze szpinakiem i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, jajko, mleko i masło połącz , dopraw i zmiksuj. Smaż cienkie placki.
  • 2. Szpinak duś pod przykryciem ok 10 min.Cebulę pokrój w mała kostkę a kiełbaskę w półplasterki. Podsmaż na oddzielnej patelni. Przełóż do szpinaku, dopraw. Odstaw do wystygnięcia.
  • 3. Nakładaj na naleśniki zwijaj w rulony. Obtocz w jajku potem w bułce , smaż na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy