Krokiety ze szpinakiem i fetą

4.5 (150 ocen)

  • 1 min

Zdrowy szpinak w postaci pysznego krokieta. Polecam!

  • 1 min

Składniki:

  • -450 g - 500 g szpinaku mrożonego (ja miałam brykiet)
    - 3 ząbki czosnku
    - 200 g fety
    -1 cebula
    - 1 kostka rosołowa
    - pieprz, ew. sól, czosnek granulowany
    -100 g sera żółtego startego
    - 750 ml mleka
    - 250 g mąki
    - 2 jaja
    - łyżka oliwy
    - łyżka jogurty naturalnego
    - łyżka wody
    -sól, pieprz
    -bułka tarta
    -3 jaja
    -oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety ze szpinakiem 1. Cebulę szklimy, pod koniec dodajemy posiekany czosnek i chwilkę smażymy. Dodajemy szpinak, kostkę rosołową, pieprz i ew. odrobinę wody. Dusimy do rozmrożenia. Wówczas dodajemy fetę oraz żółty ser. Energicznie mieszamy, a jeśli masa będzie zbyt płynna, zaciągamy mąką.
    Do mleka dodajemy mąkę, jogurt, wodę, oliwę, jaja, sól, pieprz i miksujemy. Smażymy naleśniki i nadziewamy szpinakiem. Formujemy krokiety, obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto.

Porady

Pysznie smakują z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować