Krokiety z warzywnym farszem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Krokiety z recyklingu.
Po zrobieniu soku marchwiowego zostały mi wytłoczyny z marchewek, które szkoda mi było wyrzucić. Więc postanowiłam sobie, że ich przetworzę. I tak się stało:)
Dzięki temu nic się nie zmarnowało - a to lubie najbardziej - i powstały pyszne krokieciki z warzywnym farszem.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • NALEŚNIKI :

    1 szklanka mąki
    1 jajo
    szczypta soli
    3/4 szkl. wody gazowanej
    3/4 szkl, mleka
    odrobina cukru
    1 łyżka oleju


    FARSZ:

    300 g wytłoczyn z marchewki
    2 duże cebule
    3 jaja
    150 g sera żółtego
    sól
    pieprz


    PONADTO:

    olej
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki zapiekane

Krokiety z warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki zmiksować na gładkie ciasto.
    Zostawić na ok. 30 min, by odpoczęło.
    Usmażyć cienkie naleśniki.
    Cebulę obrać, pokroić drobniutko.
    Usmażyć na złoto na oleju, dodać marchewkę. Całość dusić pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby podlać wodą.
    Do gorących warzyw dodać 3 surowe jajka i dokładnie wymieszać.
    Przyprawić solą i pieprzem. Wystudzić.
    Do wystudzonych warzyw dodać starty ser i dokładnie wymieszać.
    Przygotowanym farszem smarować naleśniki. Zawijać na krokiety.
    Obsmażyć na rumiano na maśle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Cebula Farsz do naleśników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować