Krokiety z szynką szwarcwaldzką, serem cheddar, bryndzą i roszponką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Krokiety z gotowego ciasta francuskiego proste, szybkie i smaczne.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego(275 g)
    100 g szynki szwarcwaldzkiej
    150 g sera cheddar
    30 g roszponki
    50 g bryndzy
    1/2 małego bakłażana
    pieprz
    1/2 pęczka szczypiorku
    masło do posmarowania blaszki

Krokiety z szynką szwarcwaldzką, serem cheddar, bryndzą i roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów
    Z bakłażana wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę, roszponkę i szczypiorek posiekać ,szynkę także drobno pokroić.
    Przełożyć do naczynia ,dodać bryndzę oraz pieprz i starannie połączyć składniki ze sobą.Farsz podzielić na 6 części.
    Ser cheddar pokroić na 8 grubszych plastrów.
  • 2. Na każdy kwadrat ciasta nałożyć farsz i zrolować .
    Na górze ułożyć plaster sera cheddar.
  • 3. Na blaszce o wymiarach 30/25 wysmarowanej tłuszczem , poukładać krokiety i piec w temperaturze 170 stopni przez 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy