Krokiety z szynka i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przekaska dobra na kazda okazje,domowa ,rodzinna kolacje, moze tez poslozyc jako przekaska przed glownym uroczystym daniem--smakuje rownie wspaniale.Czy tylko?-zawartosc swiezych lisci szpinaki znacznie podnosi ich wartosc odzywcza,wiec warto cieszyc sie smakiem i co wazne-zdrowiem.

  • 45 min

Składniki:

  • Skladniki na 12 szt.
    Ciasto
    .2 jajka
    .1 szklanka mleka
    .1i 1/2 szklanki maki
    .szczypta soli
    .3 lyzki oleju

    Ponadto
    .szynka
    .ser zolty miekki ( u mnie mozzarella do pizzy )
    .liscie szpinaku
    .2 jajka
    .bulka tarta

Krokiety z szynka i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liscie szpinaku pluczemy i osuszamy recznikiem kuchennym.
  • 2. Z podanych skladnikow zaczyniamy ciasto i odstawiamy na 15 min.
  • 3. Smazymy nalesniki,na zloto ,potem na kazdy nanosimy :
    -plasterek szynki
    -liscie szpinaku
    -pokrojony w plaserki ser
  • 4. Najpierw zawijamy boki nalesnika,potem rolujemy ,maczamy najpierw w roztrzepanych jajkach nastepnie obtaczamy w bulce tartej i smazymy na srednio rozgrzanym oleju ( jest to wazne,aby nie przypalila nam sie panierka ).
  • 5. Podajemy na goraco,jesli chcemy rozgrzac, robimy to w piekarniku,rozgrzewane w mikrofali sa miekkie i traca chrupki efekt .)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy