Krokiety z serem i szynką w kukurydzianej panierce

4.5 (180 ocen)

  • 40 min

Uwielbiam naleśniki, dla urozmaicenia robię z różnymi farszami

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szkl. mąki
    2 jajka
    1 szkl. mleka
    1 szkl. wody gazowanej
    szczypta soli

    Farsz:
    szynka
    ser żółty
    ogórek konserwowy
    papryka marynowana lub świeża

    Panierka:
    2 jajka
    płatki kukurydziane (ok. szklanki)
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Krokiety z serem i szynką w kukurydzianej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Patelnię bardzo dobrze rozgrzać i lekko naoliwić. Smażyć cienkie naleśniki - na patelnię wylewać małą chochelką ciasto. Smażyć z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Z podanej porcji wyszło mi 12 naleśników.
  • 2. Na każdy naleśnik układać plasterek szynki, sera, kawałek ogórka i papryki. Zawijać w koperty jak krokiety.
  • krokiety opanierowane 3. Jajka roztrzepać. Płatki kukurydziane pokruszyć najlepiej za pomocą wałka. Każdy krokiet otoczyć w jajku a potem w płatach. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować