Krokiety z pieczarkami i wędzonym serem

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Robię je zazwyczaj na piątkowy obiad,moja rodzina je uwielbia, podane z czerwonym barszczykiem doskonale sprawdzą się także na rodzinnych spotkaniach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • na ciasto:
    500 ml mleka
    1/2 szklanki wody
    400 g mąki pszennej
    1 jajka
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka cukru
    1 łaska łyżeczka soli
    na nadzienie
    800 g pieczarek
    2 cebule
    200 g sera wędzonego
    sól
    pieprz
    dodatkowo:
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z pieczarkami i wędzonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć naleśniki.
  • 2. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Na dużej patelni rozgrzać olej,dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zeszklić ,następnie dodać pieczarki starte na grubych oczkach tarki i smażyć do momentu,aż grzyby będą miękkie na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku,przestudzić.
    Do przestudzonych pieczarek dodać starty na grubych oczkach tarki ser wędzony i wymieszać.
  • 3. Na każdy usmażony naleśnik nakładać nadzienie i zwijać w rulon,panierować najpierw w rozbełtanych jajka,a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować