Krokiety z pieczarkami i surówka

4.48 (176 ocen)

Delikatne, idealnie doprawione, w chrupiącej panierce...

Składniki:

  • Naleśniki:

    0.7 l mleka
    2 jajka
    sól
    2 łyżki oleju
    mąka (na oko), by konsystencją ciasto przypominało śmietanę.


    Farsz:

    60 dag pieczarek
    2 duże cebule
    sól, pieprz


    Surówka:

    kapusta pekińska
    3 pomidory
    zielony ogórek
    1/2 puszki groszku konserwowego
    1/3 puszki kukurydzy
    papryka konserwowa (kilka kawałków)
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Krokiety z pieczarkami i surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miksujemy wszystkie składniki na ciasto i smażymy cienkie naleśniki.
  • 2. Pieczarki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i szatkujemy.

    Podsmażamy razem na patelni, lekko podlewając wodą. Doprawiamy do smaku.



    Na każdy naleśnik układamy łyżkę farszy, zwijamy, obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron.

    Podajemy z sosem pieczarkowym i obowiązkowo z chrupiącą surówka :)

  • 3. Warzywa kroimy i łączymy ze sobą. Doprawiamy do smaku. Możemy wymieszać je z 2 łyżkami jogurtu lub sosem sałatkowym (użyłam czosnkowego, wyszło pycha!).

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować