krokiety z pieczarkami i porą

4.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

najlepiej smakują podane z barszczem czerwonym

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki :
    2 szkl wody gazowanej
    1 szkl mleka
    1/2 szkl oleju
    1 szkl mąki
    3 jajka
    Sól, pieprz,
    Olej do smażenia
    1 ząbek czosnku
    Farsz:
    0,5 kg pieczarek
    1 duża por (biała część)
    2 łyżki oleju
    Sól, pieprz
    1 kulka mozzarelli
    Panierka :
    Bułka tarta
    Jajka
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki

Krokiety z pieczarkami i porą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. naleśniki
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Cisto musi być rzadkie. Usmażyć naleśniki.
  • 2. Farsz :
    Pieczki pokroić w plasterki i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną por w półksiężyce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Mozzarellę pokroić na plasterki.
    Na naleśnika położyć 2 łyżki farszu porowo pieczarkowego i plasterek mozzarelli. Zwinąć w krokieta.
    Obtoczyć w jajku oraz bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju, aż do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować