Krokiety z pieczarkami i oscypkiem

0 (0 ocen)

Chrupiące krokiety z nadzieniem z pieczarek i oscypka.

Składniki:

  • Ciasto na krokiety:
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    1 jajko
    ½ łyżeczki soli
    ½ łyżeczki kurkumy
    1 łyżka oleju
    Farsz:
    200 g pieczarek
    2 ząbki czosnku
    100 g oscypka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    ½ szklanki bułki tartej
    2 jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z pieczarkami i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą w misce czyli- mleko, wodę, jajko, mąkę, sól i olej. Miksujemy, odstawiamy na 30 minut. Smażymy na teflonowej patelni ( wtedy nie musimy już dodawać oleju).
    Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Zdejmujemy z patelni.
    Do farszu dodajemy pokrojony w plastry ser, mieszamy. Napełniamy naleśniki, formujemy krokiety, obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy do zarumienienia z każdej strony. Gotowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Oscypek Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować