krokiety z pieczarkami, grzybami i serem

4.49 (188 ocen)

  • 2 godz.

Rewelacyjne krokiety z pysznym serowym, ciągnącym się farszem z grzybami :-)

  • 2 godz.

Składniki:

  • FARSZ:
    -1 duża cebula
    -2 łyżki masła
    -troszkę grzybów leśnych, ja używałam mrożonych, pokrojonych prawdziwków około 0,5 szkl
    -około 40-50dag pokrojonych pieczarek
    -250g startego sera żółtego
    -pół łyżki wegety
    -2 szczypty pieprzu

    NALEŚNIKI

    -2 jajka
    -1 szkl mleka
    -2 szkl wody
    -0,5 szkl wody gazowanej
    -3 łyżki cukru
    -łyżeczka soli
    -3 łyżki oleju

    i mąka do osiągnięcia pożądanej konsystencji.
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z pieczarkami, grzybami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. cebulkę szklimy na maśle
    Dodajemy pokrojone grzyby
  • pieczarki 2. następnie dodajemy pokrojone pieczarki, dokładnie mieszamy i całość dusimy około 10-15 minut.
  • ser 3. Po tym czasie dodajemy przyprawy i wszystko mieszamy.
    Studzimy, i do lekko ciepłego, prawie zimnego farszu dajemy starty żółty ser.
  • farsz 4. wszystko mieszamy, farsz jest gotowy.
  • naleśniki 5. smażymy naleśniki
  • zwijamy krokieta 6. Następnie, na naleśnik dajemy farsz, i zwijamy krokiet.
  • 7. Maczamy go w roztrzepanym jajku (3 jajka) doprawionym solą i pieprzem.
    I obtaczamy w bułce tartej.
  • krokiety 8. smażymy na zloty kolor i gotowe.
    Krokiety są wspaniałe, farsz z serem i grzybami super się cięgnie, wiec pewnie i dzieci się skuszą :-) Polecam!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować