Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na naleśniki (oprócz oleju) połączyć i zmiksować. Usmażyć naleśniki (składniki na ok. 10 sztuk).
2.Pieczarki ugotować, pozostawić do wystygnięcia. Następnie drobno pokroić i podsmażyć razem z drobno pokrojoną cebulą. Pozostawić do wystygnięcia. Pokroić drobno pietruszkę oraz ser i wymieszać z pieczarkami i cebulą.
3.Na wystudzone naleśniki nałożyć farsz i złożyć według uznania. Zamoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Porady
Pieczarki posiekaj ręcznie, a nie blenderem czy maszynką. Będą wyglądały na domowe i smakowały jeszcze lepiej!
Komentarze