Krokiety z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 min

Pyszne, chrupiące krokiety ze smacznym farszem pieczarkowym.

  • 1 min

Składniki:

  • - ok. 15 naleśników
    - 800 g pieczarek
    - 1 łyżka serka topionego
    - 1 duża cebula
    - sól, pieprz
    - 2 jaja
    - bułka tarta
    - oliwa

Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy i podsmażamy na złoto. Dodajemy pieczarki pokrojone w kosteczkę i dusimy do miękkości i odparowania płynu. Dodajemy serek topiony i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Na naleśnik nakładamy łyżkę farszu, zawijamy boki do środka i zwijamy w rulonik (jak roladę) dość ciasno. Obtaczamy w rozkłóconym jaju, potem w bułce tartej i smażymy na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy